dinsdag 24 december 2019

Overzetberen zorgen voor een veilig eindejaar

Op 31 december gaan weer heel wat kinderen nieuwjaarkezoete zingen. Voor de veiligheid van de kinderen zet het gemeentebestuur, net zoals de vorige jaren, de overzetberen van de jeugdraad in om de kinderen veilig over de zebrapaden te helpen.

Kempens Karakter verdeelde in de laatste schoolweek zangzakjes onder de 4-jarigen en affiches aan alle schoolgaande kinderen. Door de affiche achter je raam te hangen laat je zien dat de zangertjes bij jou welkom zijn.
Ook aan het gemeentehuis op de Bouwelse Steenweg ziet men de zangertjes graag komen. “We trakteren ze op een tas warme chocomelk en voor de ouders staat de koffie klaar. Bovendien krijgt elk kind dat een mooi liedje voor ons zingt een leuk cadeautje”, weet communicatieambtenaar Vicky Verbeeck.

OVERZETBEREN
De overzetberen van de Herenthoutse jeugdraad zorgen er naar goede gewoonte voor dat de kinderen veilig de zebrapaden kunnen oversteken. Aan de invalswegen naar het centrum hangen banners die de autobestuurders er op attent maken om voorzichtig te zijn op oudejaarsdag.




Heb je nog geen poster kunnen bemachtigen? Je kan ze gratis afhalen bij de Herenthoutse bakkers Eykens en Prims, de dagbladhandelaars ‘t Krantje en Aktueel of aan Loket Vrije Tijd!

Geen opmerkingen: