maandag 13 december 2021

KF Sint-Pieter en The Priceduifkes brengen ‘koperpunk’ op Clamotte Rock 2022

Clamotte Rock blaast met enige vertraging - u weet wel waarom - in 2022 vijfentwintig kaarsjes uit. “En dat blazen mag je vrij letterlijk nemen”, lacht Sander Ooms, voorzitter van Clamotte. “Wij vonden dit namelijk de ideale gelegenheid om die andere jubilerende vereniging uit Herenthout, de Koninklijke fanfare Sint Pieter, op de extra festivaldag op donderdag 26 mei, ons podium op te sleuren.”

De Herenthoutse fanfare is nog net een tikkeltje ouder dan Clamotte Rock. Zij vieren in 2022 al hun honderdvijftigste verjaardag. “Al wil dat geenszins zeggen dat wij allemaal grijsaards zijn, integendeel zelfs”, benadrukt Jochen Van Laere, dirigent van de toeterclub. “Bovendien telt ook onze jeugdband JOLO heel wat enthousiaste leden. Zij zullen op Clamotte-Rock mee met de grote fanfare het podium betreden, een hele ervaring!”

Nieuw genre
Een klassiek fanfareconcert wordt het niet, op 26 mei, want de fanfare zal het podium delen met niemand minder dan de Kempense punkrocksensatie The Priceduifkes. Drummer Senne Cuypers, zelf afkomstig uit Herenthout, is alvast laaiend enthousiast.
“Wij hebben niet lang moeten nadenken over de vraag om samen met de fanfare op Clamotte-Rock te spelen. Al zal het zowel van de band als van het orkest nog heel wat oefening vergen. Deze twee muziekstijlen zijn niet zo eenvoudig samen te denken, maar met de juiste arrangementen zijn we er van overtuigd dat we een unieke set gaan spelen. We vinden een nieuw genre uit, de koperpunk.”

Meer verrassingen
Voor die 26e mei 2022 zal Clamotte Rock trouwens nog meer verrassingen in petto hebben. “Maar die maken we bekend als de tijd rijp is”, aldus een geheimzinnige Sander Ooms.

Tickets voor Clamotte Rock 2022 zijn verkrijgbaar vanaf 13 december via www.clamotterock.be aan 20 euro voor een donderdag- of vrijdagticket, 30 euro voor zaterdag en 60 euro voor een combi-ticket van drie dagen. De gekochte tickets van 2020 en 2021 blijven geldig. De reeds verkochte combi-tickets gelden enkel voor vrijdag en zaterdag.


Beelden Clamotte Rock

Geen opmerkingen: