zaterdag 11 december 2021

Nieuwjaarzingen op 31 december gaat door!

De Heilige Vijfvuldigheid, met name de vijf Neteland-gemeenten Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar, is onder het goedkeurend gegrom van provinciegouverneur Cathy Berx van haar troon nedergedaald en heeft beslist dat het nieuwjaarzingen op 31 december kan doorgaan. Een en ander betekent dat ook de kinderen in Herenthout dit jaar weer van deur tot deur mogen gaan om wat snoep of een centje bij elkaar te zingen. Halleluja!

Op vrijdag 31 december 2021 trekken heel wat kinderen weer lachend de straat op. Gewapend met een zangzak en hun stem gaan zij van deur tot deur om een centje of wat snoep bij elkaar te zingen. Ook dit jaar deelt Kempens Karakter samen met de lokale besturen een kleurrijk zangzakje uit aan de jongste zangertjes. “Zo houden we deze mooie traditie in stand!”, klinkt het.
Verwelkom jij graag de zangertjes op 31 december 2021? Dan kan je de gratis affiches (affiche 1 en affiche 2) downloaden en ze voor je raam hangen. Sommige lokale besturen verdelen ze ook onder hun inwoners. Op zoek naar een leuk en origineel liedje? Download dan hier een zangboekje.

Coronamaatregelen nieuwjaarszingen
Om alles zo coronaveilig mogelijk te laten verlopen, gelden er dit jaar wel enkele bijkomende richtlijnen in onze gemeente. Gulle gevers dragen bij voorkeur een mondmasker aan hun deur. Tijdelijke eet- en drankstandjes van inwoners en verengingen met bijvoorbeeld warme chocomelk of jenever zijn niet toegestaan. Wie graag iets eet of drinkt, kan hiervoor terecht bij de lokale horecazaken. Mits het voorleggen van het vermaledijde Corona Shit Ticket als je binnen wil zitten, zonder word je verbannen naar het terras.
Verenigingen die toch iets extra willen doen voor de jeugd kunnen een alternatief uitwerken, rekening houdend met de huidige coronamaatregelen. Consumpties ter plaatse zijn verboden.

Het nieuwjaarzingen is een project in samenwerking met Kempens Karakter. Dit is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Berlaar, Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Hulshout, Lier, Lille, Nijlen, Olen, Putte en Vorselaar. Meer info over de richtlijnen in de andere gemeenten lees je in het Facebookevent van Kempens Karakter.

Geen opmerkingen: