zaterdag 11 december 2021

Machteld Ledegen maakt plaats voor Sander Ooms

Vanaf 1 maart 2022 wordt schepen Machteld Ledegen (Eenheid) opgevolgd door partijgenoot Sander Ooms. De voorzitter van Clamotte Rock zal ook alle bevoegdheden van Ledegen overnemen.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Ooms halfweg de legislatuur Willy Torfs zou opvolgen als vierde schepen en voorzitter van het bijzonder comité sociale dienst. “Die regeling kwam op de helling te staan toen schepen Michel Van Hoof (Eenheid) eerder besliste dat de politiek toch niets voor hem was”, legt burgemeester Stijn Raeymaekers (Eenheid) vandaag in Het Nieuwsblad uit.
“We zochten naar een vervanger en Machteld stemde toe om tijdelijk terug schepen te worden. De gewijzigde afspraak is nu dat Sander zoals voorzien toetreedt tot het schepencollege, maar wel in de plaats van Machteld. Willy Torfs blijft gewoon op post.”
Administratief moet er voor deze personeelswissel wel een reeks beslissingen genomen worden. “Omdat eerder werd vastgelegd dat het mandaat van Torfs straks zou eindigen, moet hij officieel opnieuw aangesteld worden”, legt Raeymaekers uit.
In de portefeuille van Machteld Ledegen zitten onder meer jeugd en cultuur. En laat dat nu net beleidsdomeinen zijn waarin Sander Ooms zich gezien zijn achtergrond ongetwijfeld kiplekker zal voelen. (Bron: Het Nieuwsblad)

Geen opmerkingen: