woensdag 24 januari 2024

Verkleedbibliotheek opent de deuren

Kruimel Krachtig opent straks voor het tweede jaar op rij haar verkleedbibliotheek. Elk kind kan er gratis terecht voor een carnavalsoutfit. “Een kostuum kost geld. We willen elk kind de kans geven om carnaval te vieren”, vertelde vrijwilligster Pascale Verkammen vanmorgen aan Radio2-reporter Margaux van de regio.

Volgende maand trekt de oudste georganiseerde carnavalsstoet van ons land weer door onze centrumstraten. “Iedereen verkleedt zich tot in de puntjes. Maar niet iedereen heeft genoeg budget om een carnavalsoutfit te kopen”, weet Pascale Verkammen van Kruimel Krachtig.
“In onze gemeente organiseren we ook een kindercarnaval. En dat is heel populair”, vervolgt Pascale. “Super, maar niet elke ouder kan zich het nieuwste prinsessenkleed of superheldenpakje veroorloven. Dat willen wij veranderen. We lenen carnavalskledij uit. Onze missie is dat elk kind onbezorgd mee carnaval kan vieren.”

Verkleedbibliotheek
Het is al het tweede jaar op rij dat de verkleedbibliotheek de deuren opent. “Elk kind is hier welkom om gratis een carnavalsoutfit uit te kiezen”, zegt Pascale. “Het is een duurzame oplossing. Heel vaak wordt een kostuum maar één jaar gebruikt. Kinderen groeien eruit en de outfit verdwijnt nadien op zolder. Met onze bibliotheek geven we kostuums een tweede leven en maken we meer kinderen gelukkig.”
Kruimel Krachtig doet ook een oproep naar de inwoners van Herenthout. “Kijk eens wat je nog liggen hebt in de kast of op zolder. Het hoeft zelfs geen volledige outfit zijn met alle accessoires erbij. Met een kroontje of een masker kunnen we al heel veel.”

Wie wil kan outfits binnenbrengen bij Huis van het Kind in de Kloosterstraat. De verkleedbibliotheek opent zijn deuren op woensdag 31 januari (17u-19u) en zaterdag 3 februari (10u-12u) in in het Lindenhofke op de Bergense Steenweg.

Wouter De Ridder en Pascale Verkammen.

Geen opmerkingen: