zondag 2 oktober 2005

Peeters-Vervoort 25 jaar jong

Vandaag hebben meer dan anderhalf miljoen mensen in België een bedrijf bezocht. In Vlaanderen daagden 843.000 mensen op en dat is meer dan ooit tevoren.
Al 15 jaar lang gooien meer dan honderden bedrijven jaarlijks hun deuren open voor belangstellende bezoekers. Telkens opnieuw maken veel mensen van die gelegenheid gebruik. In ons dorp kon je vandaag een kijkje achter de schermen nemen bij Peeters-Vervoort. Het ‘plantenland’ aan de Nijlense Steenweg bestaat dit jaar trouwens 25 jaar.

Het bedrijf kweekt voornamelijk voor de particuliere verkoop. Maar Peeters-Vervoort heeft ook een gespecialiseerde afdeling tuinarchitectuur en kan wat betreft het aanleggen van bedrijfstuinen bogen op meer dan 20 jaar ervaring. Tijdens de Open Bedrijvendag waren en verschillende demonstraties, waaronder de Weed-It, een machine die met lasertechnologie het onkruid op verharde wegen en stoepen kan verwijderen. Voor de kinderen was er animatie voorzien. De opbrengst van de cafetaria gaat naar Kom Op Tegen Kanker.

Geen opmerkingen: