zondag 30 november 2008

Nieuwe kinderraad

De Herenthoutse vierde-, vijfde- en zesdeklassers brachten afgelopen donderdag hun stem uit voor de nieuwe kinderraad. Gisteren werden alle verkozenen uitgenodigd op een eerste vergadering en werden de drie leerlingen met het hoogste aantal voorkeursstemmen (één per school) gevraagd om kinder­burgemeester te worden. Uiteindelijk werd Jaak Stappaerts verkozen tot vierde kinderburgemeester ooit. De eedaflegging en de installatie van de nieuwe kinderraad vindt vandaag plaats in de gemeentelijke feestzaal, samen met de uitreiking van de Jeugdduim 2008.
Het is al voor de derde keer dat de VLS De Luchtballon de burgemeester levert. Jaak krijgt een mandaat voor één jaar. Zijn taak zal vooral bestaan uit het geven van toespraken, het openen van recepties, het uitdelen van prijzen én - uiteraard - het nemen van belangrijke beslissingen.
Jaak is eigenlijk een ouwe rot in het vak, want hij was vorig jaar ook al kinderraadslid. Hij is trouwens de enige die opnieuw verkozen geraakte. Dit jaar wil hij als kinderburgemeester niet alleen dingen organiseren voor kinderen. Ook onze senioren mogen volgens Jaak niet uit het oog verloren worden. Andere thema’s waaraan de nieuwe kinderburgemeester veel aandacht hecht, zijn milieu en sport. Wanneer hij de burgemeesterssjerp niet heeft aanhangen speelt Jaak voetbal en is hij een trouwe fan van ‘Friends’.
De ploeg van de kersverse kinderburgemeester bestaat verder uit: eerste schepen Eline Vermeerbergen (’t Klavertje), tweede schepen Mats Dillen (Klim-op) en kinderraadsleden Sarah Van Roosmalen (VLS), Maarten Cambré (’t Klavertje), Frederik Augustijns (Klim-op), Kwinten Torfs (VLS), Björn Ceulemans (’t Klavertje) en Joni Van Haesbroeck (Klim-op). Samen zullen ze rond andere thema’s werken dan hun voorgangers. Op dit moment is echter nog niet duidelijk wat de prioriteiten zijn van het nieuwe kinderraadbestuur.

Extra >>> Foto’s van de stembusgangen in de drie Herenthoutse scholen vind je hier.

Geen opmerkingen: