vrijdag 4 september 2009

Petitie tegen ... ezel

De bewoners van een nieuwe verkaveling zien het niet zitten dat ezel Pino op een braakliggende stuk bouwgrond tussen hun chique huizen staat te grazen. Er werd zelfs een anti-ezelpetitie gelanceerd. Na de rel over het riedeltje van IJs Blanca enkele jaren geleden, is dit opnieuw een ferm staaltje van de verdraagzaamheid van bepaalde Huirtuiteneiren.
Maar laten we geen oude koeien uit de gracht halen en ons concentreren op Pino, het ezeltje van Luc Helsen en zijn vrouw Nancy Janssens uit de Astridlaan. De problemen begonnen toen de twee baasjes beslisten om hun ezel wat meer loopruimte te gunnen. Een braakliggend perceel dat grenst aan Hooghuis, een doodlopende straat in een nieuwe verkaveling waar zopas tal van mooie woningen werden neergezet, leek hen een ideale plaats om het diertje te laten ravotten.
De bewoners van het Hooghuis reageerden echter meteen. “Een ezel? Die stinkt en trekt vliegen aan”, wist een buurman. Enkele dagen later boden vijf ongeruste vrouwen zich bij Luc en Nancy aan met een anti-ezelpetitie, die door de bewoners van Hooghuis was ondertekend. Gazet van Antwerpen meldde gisteren dat er ook op het internet campagne werd gevoerd tegen Pino.
Natuurlijk willen de verontruste moeders anoniem blijven. “Wij vrezen dat onze kinderen in de wei zouden kruipen bij dat dier. Wij willen gewoon een speelstraat zonder gevaar.”
Gelukkig kan het ook anders. “Ik woon naar ’t schijnt in een chique buurt?!?”, komt een inwoner van de Astridlaan uit de lucht gevallen. “Ik hoor daar al ezels balken zolang ik daar woon!! En de verontruste moeders hebben bang van de ezel?!? Djeeses toch!” Het is vooralsnog niet duidelijk of de man, die verder óók onbekend wil blijven uit vrees voor represailles van de ezelhaters, het over échte ezels heeft dan wel de menselijke variant ervan ...

1 opmerking:

Grecha zei

Sjonge jonge wat is DIT nu weer??? Nee, waarschijnlijk hebben die bewoners liever dat Dutroux daar een huis bouwt in plaats van dat dat leuke ezelbeest daar staat. En als hun kids later 20 zijn zeggen die waarschijnlijk: 'ezel, wa's datte???'.

Die ezel heeft niet voor niets lange oren, in zijn rechter oor alleen al zit meer verstand dan in die mensen hun ganse lijf!