maandag 8 maart 2010

HKV op Wolfpack Cup en Belgian Open

Kickboksvereniging HKV was de voorbije weekends met wisselend succes actief in onze regio. De ‘oudjes’ pakten twee keer goud, de jonge poulains lieten het een beetje afweten.

Zaterdag 27 februari stond in Heist-op-den-Berg de Wolfpack Cup op het programma, een wedstrijd voor kampers die minder dan tien tornooien op hun actief hebben. Dé ideale gelegenheid dus om wat aankomend talent te testen.
Bij de juniors gaan Jesse Wouters en Mathias Thijs aan het werk in het light-contact. Beiden vechten een goede wedstrijd maar winnen zit er niet in. Michail Pirogov is in Heist-op-den-Berg met twee tornooideelnames de meest ervaren kamper van HKV. Hij begint wat gespannen aan zijn eerste wedstrijd en verliest nipt. Voor het brons is hij echter wel op de afspraak en hij wint overtuigend. In een reeks hoger vecht hij een uiterst spannende en gelijkopgaande kamp, maar twee van de drie scheidsen geven het voordeel aan de andere kamper.
Bij de senioren verliest Geert Meulemans zijn eerste kamp tegen een twintig jaar jonger talent. In zijn wedstrijd voor het brons is Geert echter bij de pinken en overklast hij zijn Franse tegenstander. Roel Lemmens verdedigt als laatste de eer van HKV en doet dit met brio. Hij overklast zijn tegenstanders en pakt het goud.

Op zaterdag 6 maart trok een kleine HKV-delegatie naar de Belgian Open Semi-contact Karate in Tongerlo. “Uit ervaring weten we dat we ons deftig moeten aanpassen aan het puntensysteem”, aldus coach Tom Harzé.
De coach mag één en ander zelf voordoen want hij moet als eerste aan de bak. Het begin is moeizaam en Tom moet in de eerste ronde al verlengingen toestaan. In de tweede ronde gaat het al wat beter en wordt er vlot gewonnen.
Ondanks een moeilijke halve finale weet Tom Harzé zich te plaatsen voor de finale. Hierin treft hij de Duitse vice-wereldkampioen. Tom is echter niet onder de indruk, gebruikt het puntensysteem goed en pakt het goud met 3-1.
Diego Horemans en Bono Harzé passen zich niet goed aan en bakken er niet veel van. Ze winnen beiden één kamp en worden daarna gewipt. Zondag kunnen zijn pupillen één en ander goed maken op de Benelux Open in Steenokkerzeel, de laatste voorbereiding voor het grotere werk op de Danish Open in Aalborg op 20 maart.

Geen opmerkingen: