maandag 10 mei 2010

Circus in ’t centrum

Om het driejarig jubileum van Circus Hoppa extra in de verf te zetten, organiseert het circusatelier voor de eerste keer in de Herenthoutse geschiedenis een heus circusfestival. Tal van bekende en minder bekende circusgezelschappen tonen op Hemelvaartsdag hun kunstjes op de markt. Eén van de namen op de goedgevulde affiche is die van Circus Paljasso, een echt Belgisch circus dat zich heeft toegelegd op vuuracts.

Circus Hoppa zag het levenslicht in de schoot van Chiro Herenthout toen een aantal jongeren zeven jaar geleden een circusact in elkaar boksten voor een themadag rond circus. Sinds die eerste voorstelling in Zutendaal heeft het knotsgekke gezelschap al heel wat podia onveilig gemaakt met zijn wervelende shows.
Om circus toegankelijker te maken voor iedereen, begon men drie jaar geleden met het circusatelier. Vandaag entertaint het atelier wekelijks een vijftigtal kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar oud. Elke dinsdagavond brengt Hoppa hen op speelse wijze in contact met allerlei circustechnieken.
Topact op het verjaardagsfeestje van Circus Hoppa is Circus Paljasso. Zij komen nu donderdag naar onze gemeente met ‘De Grote Vuurshow’. Spuwers, jongleurs en dansers: het vuurspektakel van Paljasso heeft het allemaal. Eén ding lijkt nu al zeker: de markt zal letterlijk in vuur en vlam staan!

Wat >>> Circus in ’t Dorp, met Circus Paljasso, Pie P. Klein, Cirqu’lation, Dynamo, Juan Truckyman, Circus Hoppa, Circus Circolito en Circus Hoppa Kidz
Waar & wanneer >>> Markt in Herenthout • op donderdag 13 mei 2010, vanaf 15.30 uur

Geen opmerkingen: