woensdag 21 juli 2010

Amy Merrill op 21 juliviering

Het gemeentebestuur van Herenthout en de Cultuurraad organiseren naar aanleiding van de nationale feestdag traditiegetrouw een muzikale avond op een verkeersvrij marktplein. Kon. Fanfare Sint-Pieter opent straks de muzikale debatten even na 19 uur. Daarna volgen er optredens van Kompas Plus (wereldmuziek) en Musicality (Nederlandstalige meezingers). Tussendoor houdt burgemeester Gabriëls zijn 21 julitoespraak.

Samen met haar vrienden van Kompas Plus is Amy Merrill vandaag één van de muzikale gasten op de Herenthoutse viering van 21 juli. Haar naam doet misschien niet direct een belletje rinkelen, toch is de frêle Amerikaanse zeker geen groentje in de muziekwereld.
Merrill begon met vioolstudies op 10-jarige leeftijd; sinds haar 19e speelt ze altviool. Zij behaalde een bachelor in ‘music performance’ aan het Wheaton College Conservatory of Music in Chicago. Daarna studeerde zij nog twee jaar altviool aan de DePaul University in Chicago, onder Rami Salmonov. In 2000 behaalde Amy Merrill een masters’ degree in Suzuki Pedagogy, met een focus op jazzstudies, aan het Ithaca College, New York.
Amy speelt al meer dan 25 jaar in diverse orkesten, bluesbands, jazz- en folkformaties en muziekcollectieven, klein of groot, uit het diepe Texas, over de Rocky Mountains, door de vallei van de Mohikanen, langs de vuurtorens van Catalonië, op de oevers van de Tâmega en in het Cantabrisch Gebergte van Asturias. Dichter bij ons vond zij al snel haar niche in het Daltonia Kwartet.
Daarnaast is Amy concertmeester van het Kempens Symfonisch Orkest en speelt ze in verschillende formaties zoals de fiddlegroep Susquahanna en Het Winkel Collectief.
Amy speelde onder andere in orkesten met Smokey Robinson, Harry Conninck Jr. en Bob Hope en zelfs een keer met het Henry Mancini Orchestra in The Playboy Mansion van Hugh Hefner. Amy geeft privé-les viool en improvisatieworkshops voor strijkers.

Wat >>> 21 juliviering
Waar en wanneer >>> Verkeersvrij marktplein (Herenthout), op woensdag 21 juli 2010, vanaf 19 uur
Programma >>> Fanfare (19.30), Burgemeester Gabriëls (20.30), Kompas Plus (20.45) en Musicality (22.15)

Geen opmerkingen: