donderdag 22 juli 2010

RUP ’t Kapelleke afgekeurd

De deputatie van de provincie Antwerpen heeft het ruimetelijk uitvoerinsplan ’t Kapelleke gedeeltelijk afgekeurd. Eén en ander gebeurde al op 10 juni 2010, maar werd pas nu bekend gemaakt.

Het gemeentebestuur wil het sportcomplex langs de Bergense Steenweg al langer uitbreiden. Aan de noordelijke en oostelijke zijde van het complex werd daarom al 5 hectare grond aangekocht. Bedoeling is om die ruimte in te vullen met drie voetbalvelden voor KFC Herenthout, extra parkeerruimte en een fuifzaal.
Omdat het RUP gedeeltelijk werd afgekeurd, moeten die plannen nu even in even in de ijskast. Het gedeelte dat goedgekeurd werd, is onvoldoende om de beoogde verhuis van de terreinen van KFC Herenthout naar de Bergense Steenweg te kunnen realiseren. Een fout van het studiebureau zegt de gemeente. “Ze hebben zich enkel gebaseerd op de argumentatie waarom er 5 hectare nodig zijn, terwijl KFC Herenthout nu maar 4 hectare heeft”, licht burgemeester Roger Gabriëls vandaag toe op RTV.
Toch is die extra ruimte volgens Gabriëls zeker geen overbodige luxe. KFC is immers een grote club met 300 jeugdspelers en heeft de drie terreinen aan de Cardijnlaan echt wel nodig. Die terreinen worden zoals bekend omgevormd tot bouwgronden.
“Het is de bedoeling om die bouwkavels aan te bieden aan jonge mensen in Herenthout”, aldus Gabriëls. “En dat aan een schappelijke prijs. Herenthout heeft nood aan bouwgronden, want er zijn geen uitbreidingsmogelijkheden meer.”
Het gemeentebestuur is onmiddellijk gestart met een nieuwe gunningsprocedure om het RUP ’t Kapelleke te herzien, zodat de herlocalisatie van de sportterreinen zo snel mogelijk kan uitgevoerd worden. Maar dat kost tijd én geld. “Het spijtige is dat alle instanties, ook stedenbouw, akkoord zijn. Behalve de provincie. En ik dacht dat de gemeenten steun moeten krijgen van de provincie”, aldus nog een boze burgemeester Gabriëls.

Geen opmerkingen: