maandag 26 juli 2010

Fandag Anderlecht breekt record

De jaarlijkse Fan Day van landskampioen RSC Anderlecht was zondag een groot succes. De lokale politie telde in en rond het Constant vanden Stockstadion 35.000 supporters, duizend meer dan vorig jaar en een record voor de club. Voor de voorstelling van de staf en het eerste elftal was het stadion bijna volzet.

Kwam Jan Polak gisteren tijdens die voorstelling nog het veld opdraven, dan lezen we vandaag op demorgen.be dat de 29-jarige Tsjechische middenvelder Anderlecht verlaat. Aan de vooravond van de Champions League heeft de international een akkoord bereikt met de Turkse topclub Galatasaray, vorig jaar derde in de Turkse Süper Lig. Enkel op clubniveau moet de transfer naar verluidt nog afgerond worden, maar meer dan een formaliteit zal dat niet zijn.
Polak werd in de heenronde van 2007 met veel poeha binnengehaald als dé nieuwe ‘box-to-box-speler’. Toch kon hij in zijn eerste seizoen zelden tonen waarom hij samen met Mbark Boussoufa de duurste aankoop (3,5 miljoen euro) in de geschiedenis van Anderlecht was. Tijdens zijn tweede jaar in paars-witte loondienst ontbolsterde hij wel. Maar door een zware knieblessure vorig seizoen én het ontluikende talent van Cheikhou Kouyaté is zijn carrière bij Anderlecht nu voorbij ...


Mazuch, Marecek, Suarez, Juhasz, Bernardez, Sare en ...
Polak groeten het publiek. (Foto: eVER)



Bouss gooit een gehandtekend balletje het publiek in. Rechts
probeert Chavarria de Mexican wave in te zetten ... (Foto: eVER)


Hoofdsponsor BNP Paribas Fortis zette zijn beste werkkrachten
in ... (Foto: eVER)



Juhasz tijdens de handtekeningensessie ... (Foto: eVER)


Steven samen op de foto met Biglia! (Foto: eVER)

Geen opmerkingen: