maandag 26 juli 2010

Routedokters verzorgen toeristische paden

Gazet van Antwerpen bericht vandaag over de Routedokters, die vanaf volgend jaar de Herenthoutse wegen onveilig zullen maken. Alhoewel: onveilig maken is misschien een slechte woordkeuze, want hun missie is net om de toeristische paden te onderhouden en dus veiliger te maken.

“Dit testproject is gloednieuw”, weet schepen Hugo Cambré (Eenheid) in de krant. “We betalen werknemers van De Boskat, een sociale werkplaats, in Heist-opden- Berg om onze wandel- en fietsroutes te soigneren. Ze verzorgen onder meer negentien kilometer van het fietsknooppuntnetwerk. De klus klaren ze met negen personeelsleden in 143 uren tegen twaalf euro per uur. Dit kost de gemeente dus 1.716 euro op jaarbasis. Financieel interessant, maar nog belangrijker is dat we mensen uit kansengroepen steunen. Het sociale karakter van dit project sprak ons aan.”
Dat het opdrachtenpakket van de Routedokters uitgebreid is, kon je hier al eerder lezen. “Ze herstellen de bewegwijzering, ze wassen of vervangen verkeersborden, ze maaien gras of verwijderen graffiti. Kortom alles wat bij onderhoud komt kijken.”
De Routedokters beginnen eraan op 1 januari 2010. “Bedoeling is dat ze in het voor- en najaar grote kuis houden langs onze toeristische routes. Andere gemeenten zullen snel de voordelen inzien en volgen.”

Geen opmerkingen: