dinsdag 27 juli 2010

Kempense VDB terug thuis

Jurgen Van den Broeck werd gisteren uitbundig verwelkomd in zijn woonplaats Morkhoven. Meer dan duizend fans stonden de nummer vijf van de Ronde van Frankrijk op te wachten. “Dit is super”, reageerde de Kempense VDB.

De thuiskomst was voor 13 uur gepland, maar het werd twee uur later. “Ik heb deze ochtend wat langer geslapen. We hebben zondag nog behoorlijk gevierd en het is laat geworden. Paris by night is de moeite. Ik voel de kater nog”, verontschuldigde Van den Broeck zich toen hij uit een oud geitje stapte. “Na de Tour verlang je naar rust, maar dat kan later ook nog. Dit neem ik er graag bij.”
Heel lang kon Jurgen Van den Broeck gisteren niet blijven plakken op zijn feestje. Hij moest ’s avonds immers nog zijn opwachting maken in het televisieprogramma ‘Villa Vanthilt’.
Het feestgedruis op maandag stond in schril contrast met de desolate aanblik die onze buurgemeente bood op zondag. Zowat iedere Morkhovenaar zat aan het tv-toestel gekluisterd, om met eigen ogen vast te kunnen stellen dat hun bloedeigen Jurgen Van den Broeck zijn vijfde plaats in de eindrangschikking zou behouden. Toen Cavendish de eindmeet overschreed, met in zijn zog het ganse peleton, brak er zowel in Morkhoven als in zijn supporterslokaal café Dobbeldoes in Oevel gejuich los.
In Morkhoven hebben ze zelden zulke uitbundige sfeer meegemaakt. “En zeggen dat wij oorspronkelijk geen plannen hadden om een feestje te bouwen”, verklaarde noenkel Ludo Van den Broeck. Omdat de druk van de dorpsgenoten té groot werd, kwam het er uiteindelijk toch van. “Iedereen wilde Jurgen zien. We zijn nu blij dat we het toch gedaan hebben. We hebben de aandacht gevestigd op Morkhoven. Geen mens wist waar ons dorp ligt. Nu staat het voor iedereen op de kaart.”
Van den Broeck zorgde ook voor enkele hilarische momenten in de geschiedenis van de Belgische Tourverslaggeving. Onze favoriete repliek is “Mak aliejen pisse?”, toen Renaat Schotte hem na een bergrit achtervolgde tot aan de bus en een microfoon onder de neus duwde. Ook “Gade’m in menne kop steke, ofwa?” mocht er best wezen.
Wie ‘de locomotief van Morkhoven’ met de benen aan het werk wil zien, kan donderdagavond in Herentals terecht voor het natourcriterium. Zaterdag wordt er opnieuw gefeest in het supporterslokaal in Oevel, waar voorzitter Dirk Smeyers voor een onvergetelijke bijeenkomst gaat zorgen.
Op 15 augustus organiseert de plaatselijke wielerclub nog een fietstocht voor alle wielerfans. En dan wordt het even wachten tot na het seizoen om nog een laatste huldiging te kunnen bijwonen in het stadhuis van Herentals. (Bron: belga)


Jurgens jongste fan ...


Juffrouw Katrien van ’t Klavertje mocht haar neef Jurgen op
podium interviewen ...



Het magische nummer 101 ...

Geen opmerkingen: