dinsdag 27 juli 2010

Met Kris op toer

Sinds kort bestaat er een webstek met nieuwtjes over onze buurgemeente Bouwel. Eén en ander is de noeste arbeid van Kim Wouters, een studente journalistiek. De webstek was een onderdeel van haar eindwerk.

Bouwel.com is onderverdeeld in vier hoofdlijnen: ‘beweegt’, ‘ontdekt’, ‘proeft’ en ‘verandert’. “Een dorp beweegt en een dorp leeft. Zelfs een klein dorp zoals Bouwel”, weet Kim Wouters. “De rubriek ‘beweegt’ kaart onderwerpen aan die leven in Bouwel en soms zelfs een eigen leven gaan leiden.” In ‘ontdekt’ gaat de jonge journaliste op zoek naar het Bouwel dat niet iedereen kent. “Elke Bouwelaar kijkt tenslotte anders tegen de dingen aan.”
De rubriek ‘proeft’ wil je laten proeven van Bouwel, tenminste van de culinaire kant. Tot slot is er de rubriek ‘verandert’. “Positief of niet: Bouwel verandert. In deze rubriek kan je al die verandering op de voet volgen. Want veranderen hoor er nu eenmaal bij”, beseft Kim.
Op de webstek is er ook plaats voor foto’s en een beetje geschiedenis. Hiervoor doorworstelde Kim ettelijke jaargangen van ’t Beukenootje, een maandblad dat vroeger in Bouwel verscheen.
In de rubriek ‘proeft ’vonden wij al snel een artikeltje over Huirtuiteneir Kris Heylen. Kris is bij ons niet alleen bekend als Prins Chris II, maar ook als ijskarbestuurder bij het IJsbieke. En in die hoedanigheid ging Kim Wouters hem opzoeken. Samen met Kris toerde zij op 2 mei door heel Bouwel, op zoek naar mensen die zin hadden in een lekker ijsje.
Tijdens hun Tour de Bouwel praatte Kris honderduit. “Ik kan van iedereen perfect zeggen wat ze nemen en op welke manier ze het bestellen”, zegt Kris. “Natuurlijk zitten er af en toe een paar afwijkingen bij, maar meestal nemen de mensen wel hetzelfde. Vooral vanille en chocolade doen het goed.”
Eén anekdote willen we jullie niet onthouden. Ooit reed Kris eens door een doodlopende straat waar kinderen aan het spelen waren. “De kindjes riepen heel luid naar hun mama, die verderop lag te zonnen. Toen die opstond om haar bengels een ijsje te kopen, vergat ze dat haar bikinistukje loswas. ‘Ik zie veel, maar dit maak ik toch niet elke dag mee’, zei ik. Pas toen had ze door dat ze zonder topje in het midden van de straat stond. Ze panikeerde en liep weer naar achter.”
Het volledige artikel over Kim Wouters’ avonturen in het ijskarretje van Kris Heylen, lees je hier.

Geen opmerkingen: