donderdag 29 juli 2010

Stan Van Samang Unplugged

Voor de tweede editie van hun Unplugged Sessions hebben de jongens van MinC Stan Van Samang kunnen strikken. Samen met gitarist Eric Melaerts geeft de steracteur/sterartiest op 28 augustus een akoestisch optreden in de Sint-Gummaruskerk.

“Gedreven, gepassioneerd maar vooral immer zichzelf ...” Zo wordt Stan Van Samang (19 maart 1979) op zijn webstek beschreven. Al jaar en dag zijn Van Samangs roots vastgeroest in wat hij zelf omschrijft als ‘zijn’ Wijgmaal, een dorp gelegen in Vlaams-Brabant, tussen Leuven en Aarschot.
Na z’n middelbare studies volgde Stan Van Samang de opleiding kleinkunst aan Studio Herman Teirlinck. Hoewel hij zich toen al bewust was van z’n muzikale talent en ambities, koos Van Samang eerst voor een carrière als acteur. Z’n eerste ‘grote’ rol speelde hij in 2001, als flik in de vtm-reeks ‘Wittekerke’. Momenteel is hij te zien in de VT4-reeks ‘Vermist’. Verder kreeg hij gastrollen aangeboden in series als ‘Flikken’, ‘Sedes en Belli’, ‘Witse’ en in de VT4-reeks ‘Rupel’. Van Samang speelde onder andere ook mee in de films ‘Buitenspel’, ‘Windkracht 10’ en ‘Vermist’.
Naast de passie voor het acteren, is er die onweerstaanbare drang om te zingen. De lokroep van de muziek, zeg maar. En voor Stan Van Samang staat muziek niet alleen synoniem voor zingen, maar ook voor zélf liedjes componeren.
De muzikale ambitie die hij ambieerde kwam in een stroomversnelling toen Stan Van Samang in het voorjaar van 2006 de winnaar werd van de eerste reeks van ‘Steracteur, Sterartiest’. Het leverde hem een platencontract op bij EMI Music.
Van zijn debuutsingle ‘Scars’ gingen er meer dan 15.000 exemplaren over de toonbank. Het nummer stond in 2007 wekenlang aan de top van de hitlijsten en was meteen goed voor ‘goud’.
Stan Van Samang was - in navolging van Robbie Williams, Madonna, U2 en Shakira - één van de eerste Vlaamse artiesten die een zogenaamd 360 gradencontract ondertekende. Hij ging hiervoor in zee met The Entertainment Group.
De voorverkoop voor de Unplugged Sessions met Stan Van Samang is ondertussen al gestart en loopt naar verluidt als een trein. Er snel bijzijn is dus de boodschap.

Wat >>> Stan Van Samang en Eric Melaerts Unplugged
Waar & wanneer >>> Sint-Gummaruskerk, Vonckstraat in Herenthout // op zaterdag 28 augustus 2010 om 21 uur
Tickets >>> 10 euro // vvk in Café De Kluis en in Café Titanic of via e-post, met vermelding van naam en het aantal gewenste tickets.

Geen opmerkingen: