zondag 25 juli 2010

Infrastructuur KFC Herenthout hopeloos verouderd

De geplande verhuis van KFC Herenthout naar ’t Kapelleke is niet voor morgen. Zoals wij donderdag als meldden, keurde de provincie het gelijknamige ruimtelijk uitvoeringsplan, waarin de voetbalclub de terreinen aan de Cardijnlaan ruilt voor een nieuw complex aan de Bergense Steenweg, niet goed. Eén en ander is een flinke streep door de rekening van nieuwbakken clubvoorzitter Kristof Raets. Uitwijken naar ’t Kapelleke is volgens hem immers hoognodig.

Normaal gezien had KFC bij het begin van het seizoen 2012-2013 kunnen uitpakken met drie gloednieuwe grasmatten, moderne kleedkamers en een kersverse kantine. “Onze infrastructuur is hopeloos verouderd”, zegt Raets in de weekendeditie van Het Laatste Nieuws. “De velden zijn nog in goede staat, maar de kleedkamers zijn echt niet meer van deze tijd.”
Ook burgemeester en ex-voorzitter Roger Gabriëls komt aan het woord. “Alles in het plan werd goedgekeurd, behalve de bouw van de nieuwe voetbalinfrastructuur”, herhaalt hij zichzelf. “Het was ocharme anderhalve hectare waar de provincie over struikelde.”
De terreinen aan de Cardijnlaan bestrijken zo’n vier hectare. In het RUP zou de voetbalclub over 5,5 hectare beschikken. De deputatie vond echter dat de behoefte aan deze extra 1,5 hectare te zwak geargumenteerd was in het plan.
Geen verhuis in september 2012 dus, ook al is de gemeente volop bezig met het aanschrijven van verschilende planbureaus. “Je moet toch rekenen dat het ongeveer een jaar duurt, vooraleer er een volledig nieuw RUP klaar is”, weet Gabriëls.
Samen met de verhuis van KFC moet ook het project van de verkaveling van de huidige terreinen in 80 bouwgronden worden uitgesteld. “En onze gemeente kampt al met een nijpend tekort aan bouwgronden”, aldus nog onze burgemeester.

Geen opmerkingen: