vrijdag 30 juli 2010

Van den Broeck wint in Herentals

Duizenden wielerliefhebbers zagen gisterenavond Jurgen Van den Broeck het natourcriterium in Herentals winnen. De renner van Lotto-Omega Pharma, die vorig jaar ook al de beste voor eigen volk was, versloeg in een spurt met twee de Zwitser Fabian Cancellara.

De Italiaan Ivan Basso werd vier seconden later derde. De Franse bergkoning Anthony Charteau legde beslag op de vierde stek. Bjorn Leukemans eindigde vijfde.
Net voor de werdstrijd, die op gang werd geschoten door Rik Van Looy, richtte Vlaams minister-president Kris Peeters nog een woordje tot de nummer vijf uit de Ronde van Frankrijk. “Jij bent een voorbeeld voor onze jeugd. Wij wisten allemaal dat je heel wat in je mars had maar wat je de jongste weken in de Ronde gepresteerd hebt, heeft toch onze stoutste verwachtingen overtroffen.”
Volgens de minister-president heeft Van den Broeck Herentals en vooral z’n eigen deelgemeente Morkhoven op de kaart gezet. “Voor zover dat nog moest want op die kaart staat ook nog in gouden letters de naam van Rik Van Looy. Wij zijn met z’n allen echt fier op u en wensen u nog een verdere, schitterende toekomst,” aldus nog de minister-president.

Geen opmerkingen: