donderdag 5 augustus 2010

Binnenkort opnieuw zondagsarbeid in de tuin?

Neteland, de politiezone waartoe ook onze gemeente behoort, is van plan om het verbod op ‘lawaai op zondag’ te schrappen uit de politiecodex. Eén en ander betekent dus dat we binnenkort bijvoorbeeld opnieuw naar hartelust zondagsarbeid kunnen verrichten in de tuin.

Het gras maaien of een haagschaar of hogedrukreiniger gebruiken? Muren en vloertegels te lijf gaan met boormachine of slijpschijf? Als het van de flikken van Neteland afhangt, mag het binnenkort allemaal weer op zondag. In de Keizerstede is men alvast niet echt gelukkig met dit voornemen. De milieuraad van Herentals vreest dat daar burenruzies van gaan komen.
De nieuwe politiecodex werd opgesteld door de gemeentelijke diensten van Herenthout, Grobbendonk, Herentals, Olen en Vorselaar en bundelt bestaande politieregels en huishoudelijke reglementen. Bedoeling is om over het gehele gebied van Politiezone Neteland een zo uniform mogelijk beleid te voeren. De codex biedt de gemeenten ook een instrument om snel en efficiënt op te treden tegen uiteenlopende vormen van overlast, zoals sluikstorten, nachtlawaai en vandalisme.

Geen opmerkingen: