donderdag 5 augustus 2010

BK aspiranten

De Herenthoutse Wieler- en Supportersclub, kortweg HWSC, organiseert nu zondag (8 augustus 2010) het Belgisch kampioenschap voor aspiranten. Dat zijn jonge wielrenners van 12, 13 en 14 jaar. Voor HWSC is het de derde keer dat ze een Belgisch kampioenschap mogen organiseren.

Louis De Laet, voorzitter van de afdeling Antwerpen van de Wielerbond Vlaanderen is er gerust in. “Deze club verdient deze wedstrijd”, zegt hij deze week in De Streekkrant. Swa Vercammen, voorzitter van de Wielerbond Vlaanderen, verwacht een massale opkomst. “Bij goed weer voorspel ik enkele duizenden toeschouwers”, zegt hij in dezelfde krant.
De start van de kampioenschapswedstrijden vindt plaats op de Markt. De aankomst ligt in de Jodenstraat. Vanaf 10 uur beginnen de knapen er aan met de individuele tijdritten. De wegritten beginnen om 15 uur.
Houd er rekening mee dat de dorpskern vanaf ’s morgens vroeg volledig wordt afgesloten. Op de omloop geraak je dan alleen nog tegen betaling. Om die reden zullen een aantal handelaars langs het parcours, die normaal wel open zijn op zondag, nu de deuren dicht houden.

Extra bladwijzer >>> Meer over het BK Aspiranten 2010 vind je hier.

Geen opmerkingen: