dinsdag 10 augustus 2010

Vanessa Verstappen maakt illustraties voor ‘Armandus de Zoveelste’

Op 7 september ligt ‘Armandus de Zoveelste’ van Dimitri Leue in de betere boekhandel. De 60 (!) illustraties in het sprookjesboek zijn van de hand van Vanessa Verstappen. Voor Vanessa, die Herenthout al een tijdje heeft ingeruild voor Antwerpen, is het haar eerste boek.

‘Armandus de Zoveelste’ vertelt het verhaal van koning Armandus en zijn knotsgekke hofhouding. Nu zijn koningin Mariola geveld is door een ernstige ziekte en misschien wel zal sterven, wil de koning zijn koningschap opgeven.
Voor het sprookjesboek herschreef Dimitri Leue zijn gelijknamige theaterstuk, dat in december 2008 in première ging. Het theaterstuk, met o.a. Sien Eggers, Warre Borgmans, Kyoko Scholiers en Ann Miller in de hoofdrollen, wordt trouwens hernomen.
De kritieken destijds waren lovend. “‘Armandus de Zoveelste’ neemt je mee op een visuele snoeptocht doorheen een sprookjeswereld”, konden we lezen op CuttingEdge.be. Niet alleen de maffe kostuums van de verschillende personages sprongen eruit. Ook het decor, ontworpen door BULK architecten, sprak tot de verbeelding.
Kortom: er kwam een grote portie fantasie, magie en tovenarij aan te pas. En dat maakte het voor Vanessa zo interessant. “Ik heb een bijzondere techniek gebruikt: illustraties in houtsnede”, aldus Vanessa. “Het boek wordt vandaag door Dimitri trouwens voorgesteld in ‘Villa Vanthilt’.”
Voor Vanessa, die in 2008 afstudeerde aan Sint Lucas Antwerpen, breekt nu een drukke periode aan. “Eén van de dingen die ik zeker ga doen, is tekeningen maken op de boekenbeurs. Bovendien werd het boek ook al opgevraagd door ‘De Standaard der Letteren’, de boekenbijlage van De Standaard.”


De cover van ‘Armandus de Zoveelste’ (Uitgeverij Lannoo).

‘Armandus de Zoveelste’ (ISBN: 9789020990546) van Dimitri Leue en Vanessa Verstappen wordt uitgegeven bij Uitgeverij Lannoo en ligt op 7 september in de winkel. Het gebonden boek telt 224 pagina’s en heeft een richtprijs van 18,95 euro.

Extra bladwijzers >>> Lees ook over ‘Studio storm’, een project dat Vanessa in 2008 samen met Jo Van Laer uit de grond stampte of kom te weten wat ze heeft met slapen ...

Geen opmerkingen: