woensdag 4 augustus 2010

Genoeg gewacht!

Gemeente en GROS-raad nemen op 11 september deel aan ‘De Wachtnacht’ op het Sint-Pietersplein in Gent. Meer dan 10.000 mensen lanceren die dag een luide oproep aan de Verenigde Naties en de wereldleiders om dringend werk te maken van de realisatie van de acht Millenniumdoelstellingen.

Met deze 10.000 wachtenden wordt een niet te missen signaal de wereld ingestuurd. Middels een videoboodschap laten al deze mensen weten dat er tegen 2015 werk moet gemaakt worden van de acht Millenniumdoelstellingen. De wereldleiders zullen op dat moment samenkomen in New York.
Zowel jong als oud zal mee betrokken worden bij dit grootse evenement. Via optredens op het Sint-Pietersplein, een kinderdorp, een videoboodschap die de wereld wordt ingestuurd, een debat, een film, een live uitzending van Studio Brussel, een concert van een internationale topper … zal Vlaanderen wakker geschud worden die dag en uiteindelijk goed begrijpen waarom deze acht Millenniumdoelstellingen zo belangrijk zijn: de wereld op een rechtvaardige manier laten draaien, waarbij ieder mens kans krijgt op een menswaardig leven … Dát is de essentie van de boodschap voor de wereldleiders!
Onze gemeente heeft alvast een eerste stap gezet. Op de gemeenteraad van 31 mei ondertekenden alle partijen immers de motie ‘De Tijd Dringt’. Op 11 september wordt een tweede stap gezet. Die dag kan je samen met een aantal afgevaardigden van onze gemeente met de trein naar Gent rijden om alles zelf mee te maken. Het volledig programma van ‘De Wachtnacht’ vind je op wachtmee.be.

Wat >>> De wachtnacht
Waar & wanneer >>> Sint-Pietersplein in Gent, op zaterdag 11 september 2010
Praktisch >>> Vertrek in Bouwel om 13:09 en aankomst in Gent om 14:40, of: vertrek in Bouwel om 14:09 en aankomst in Gent om 15:40 • Terugreis: vertrek in Gent om 21:20 en aankomst in Bouwel om 22:51, of: vertrek in Gent om 22:20 en aankomst in Bouwel om 23:48

Geen opmerkingen: