maandag 15 november 2010

‘Jommeke’, ‘FC De Kampioenen’ en ‘Albert & Co’ populairste strips op Boekenbeurs

De Boekenbeurs mocht met een bezoekersrecord van meer dan 184.000 bezoekers haar 74e editie succesvol afsluiten. Net als andere jaren konden de stripverhalen op veel bezoekersaandacht rekenen. Na Pieter Aspe’s nieuwste boek ‘Erewoord’ en Piet Huysentruyts vierde ‘SOS Piet’-kookboek mocht het nieuwste ‘Jommeke’-album ‘Het spookdorp’ de top 3 van best verkochte boeken op de Boekenbeurs volmaken. Maar liefst 2.300 exemplaren werden er verkocht van het 252e avontuur van de blonde stripheld.

De stripreeks ‘FC De Kampioenen’ blijkt nog steeds een topper op de beurs. De stripversie van de televisieserie staat, net achter ‘Fantasia V’ uit de populaire kinderboekenreeks ‘Geronimo Stilton’, op een mooie vijfde plaats, goed voor 1.972 stuks van het nieuwe album.
Na ‘Jommeke’ en ‘FC De Kampioenen’ mocht ook de stripreeks ‘Albert & Co’ van Charel Cambré met goede verkoopsresultaten pronken. De reeks kreeg nationale aandacht toen bij het bezoek van prins Filip en prinses Mathilde aan de Boekenbeurs door de organisator Boek.be gevraagd werd om de ‘Albert & Co’-strips “iets discreter te leggen”. Of dit gezorgd heeft voor een extra verkoop kan niet worden aangetoond, maar de reeks nestelde zich met 975 exemplaren in de top 3 van best verkochte strips. (Bron: Strip Turnhout vzw)

Geen opmerkingen: