donderdag 30 augustus 2012

Jeugdhuis ’t Verschil in het nieuw

Vanavond werd de nieuwe locatie van Jeugdhuis ’t Verschil officieel ingehuldigd met een receptie voor jeugdraad, schepenen, gemeenteraadsleden en leden van het OCMW. Morgen wordt het grote publiek binnengehaald met een fuif.

RTV mocht vanochtend al een kijkje komen nemen. Terwijl de bestuursleden bezig waren met de laatste likjes verf aan te brengen en de frigo’s te vullen, werd Bram Veris voor de microfoon gehaald. “Wij moesten uit ons vorige pand uit omdat het tegen de grond geslagen wordt”, legt hij uit. “We konden dus niet blijven zitten en moesten maar verhuizen. De gemeente heeft ons dan deze locatie gegeven die we nu nog een beetje aan het verbouwen zijn.”
Een gedwongen verhuis dus, gepaard met gemengde gevoelens. Vorig weekend immers vierde ’t Verschil nog zijn twintigste verjaardag op de vorige stek in de Kloosterstraat. Toch kan Veris niet ontkennen dat de verse locatie perspectieven biedt. “We zitten midden in het dorp en kunnen meedoen met de dorpskern, waaronder de braderij en de stoet. We zitten nu in de stroom van de mensen die van het ene café naar het andere trekken. Dan verwachten we toch wel dat de mensen ook eens binnen springen in het nieuwe jeugdhuis.”
’t Verschil wordt morgenavond ingespeeld door dj's Vox, Hypesquad, Kristof Milano & Drave Brown. “Maar de eerste afspraak op vrijdag 31 augustus is om 20 uur aan het oude jeugdhuis in de Kloosterstraat, vanwaar we in stijl naar het nieuwe jeugdhuis in de Molenstraat trekken. Verwacht je aan een feestelijke parade, inclusief praalwagen, muziek en drank!”

Geen opmerkingen: