vrijdag 31 augustus 2012

Open Monumentendag 2012

Op zondag 9 september 2012 vindt de 24ste editie van Open Monumentendag Vlaanderen plaats. Het thema voor deze editie is ‘Muziek, woord en beeld’. Artisticiteit in al haar vormen staat centraal. Plekken waar kunst en cultuur werden gemaakt en beleefd, zijn de rode draad doorheen het programma.

Cultuurraad Herenthout organiseert ook dit jaar een busreis. Cultuurbeleidscoördinator Stijn Schroven koos deze keer voor een uitstap naar Mechelen, waar de Salons Van Dijck — het pand wordt pas voor de tweede maal opengesteld — en het Instituut voor Kunstambachten bezocht worden. Er staat ook een wandeling in het Mechelse dialect (‘Posturekes en klokkemuzeek’) op het programma.
Inschrijven kan tot 7 september op het Loket Vrije Tijd (Vonckstraat 17). Meerijden kost 10 euro, inclusief 5 euro waarborg. De bus vertrekt zondag om 8.45 uur aan de kerk. Terugkomst is voorzien rond 17 uur.

Info >>> Stijn Schroven (T 014-51 22 55) of Open Monumentendag Vlaanderen, Open Monumentendag Brussel en Open Monumentendag Wallonië

Geen opmerkingen: