zondag 2 september 2012

Jeugdhuis op nieuwe locatie

Je kon er dit weekend niet naast kijken/lezen: Jeugdhuis ’t Verschil is verhuisd. Zo’n 185 enthousiastelingen verzamelden vrijdagavond aan de oude locatie in de Kloosterstraat voor een ‘Stoet van Mensen’, Huirtuits eigen City Parade zeg maar ...

Net voor de verhuisstoet op gang werd getrokken, hield Stefan Laenen een grafrede. “De Shakespeare zou zeggen: ’t Verschil is dood, lang leve ’t Verschil. Ik zou zeggen pakt dat spel hier in de Kloosterstraat nog eens goed vast, maar da’s praktisch gezien vrij onnozel. Daarom is het een schoon gebaar om een daverende staande ovatie te geven voor dit legendarische jeugdhuis want daarmee maken wij in Huirtuit begot ‘t Verschil!”, aldus MC Laenen.
De aanwezigen werd verzocht om alles wat niet vast zat mee te nemen naar de Molenstraat. Onder politiebegeleiding én met de nodige beats en gratis pintjes, ging het daarna langs de Schoetersstraat en de Markt richting nieuwe locatie. Daar werd het nieuwe jeugdhuis ingewijd door DB Vox, Drave Brown, HYPESQUAD en McFerdi.
“De hoek van de Molenstraat en de Leopoldstraat is een toplocatie”, liet voorzitter Bram Veris optekenen in Gazet van Antwerpen. “We zitten nu ook pal in het centrum terwijl we vroeger toch een beetje buiten de kern lagen. Dat wil zeggen dat we evenementen zoals de stoet, de kermis en de braderij kunnen meepikken.”
De inauguratie, die duurde tot in de vroege uurtjes, werd ontsierd door een jonge kerel die het absoluut nodig vond om o.a. het retrobehangpapier en de grote muurschildering te bewerken met een viltstift. De snoodaard werd gelukkig bij de lurven gevat. Twee jaar strafkamp in Siberië lijkt mij een billijke straf!







Geen opmerkingen: