vrijdag 28 september 2012

1.200 plantjes voor Kom op tegen Kanker

Het achttiende Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker, dat op 14, 15 en 16 september in heel Vlaanderen plaatsvond, is een daverend succes geworden. In totaal werd bijna een kwart miljoen azalea’s verkocht. In Herenthout werden er 1.200 plantjes aan de man gebracht.

Dit schitterende resultaat is te danken aan de inzet van duizenden vrijwilligers in Vlaanderen. U kon hen overal tegenkomen. Vlaanderen werd overspoeld door azalea’s: 242.000 om precies te zijn.
Ook de Herenthoutse vrijwilligers deden het verre van slecht. “We verkochten 1.200 azalea’s tijdens het Plantjesweekend. We kunnen 7.235 euro overmaken aan de Vlaamse Liga Tegen Kanker”, aldus raadslid Josée Poelmans (CD&V), die langs deze weg ook het gemeentebestuur wil bedanken voor de logistieke ondersteuning.
De verkoop van 242.000 plantjes tegen zes euro per plantje zorgt voor een uitstekende financiële opbrengst die via Kom op tegen Kanker gebruikt zal worden voor steun aan de patiëntenwerking van de Vlaamse Liga tegen Kanker. Daarnaast gaat een groot stuk naar externe projecten zoals de strijd tegen kinderkanker, palliatieve zorg, lotgenotengroepen van kankerpatiënten en vernieuwende initiatieven in de psychosociale zorg.

Topverkopers
Kortrijk (Vrijzinnig Centrum Mozaïek) spant de kroon en is goed voor 8.300 verkochte azalea’s. Kortrijk is al lange jaren niet te kloppen. Turnhout (Vrienden van Turnhout) is heel knap tweede met meer dan 5.000 plantjes en Aalst (Oiljst – team) verdienstelijk derde met 4.000 azalea’s.

Geen opmerkingen: