dinsdag 4 september 2012

Luc van Tolhuyzen schrijft een boek

Na negen jaar literaire stilte — ‘Het maanoog’ dateert alweer uit 2003 — heeft de Herenthoutse auteur Luc van Tolhuyzen zich nog eens aan een boek gewaagd. ‘De overtocht’ is een intrigerend historisch verhaal geworden waarin vriendschap en avontuur centraal staan.

Het verhaal gaat als volgt. Sander groeit op in het Middelburg van de 17e eeuw en lijkt voorbestemd om zijn vader op te volgen als lakenhandelaar. Stiekem droomt hij echter van een avontuurlijker leven. Als zijn ouders plots sterven, houdt niets hem nog tegen om zijn droom na te streven en zijn geluk te beproeven in Nederlands Indië ...
Van Tolhuyzen heeft het resultaat van zijn noeste schrijverswerk ingezonden voor de wedstrijd de Zoute Zoen 2012, de belangrijkste manuscriptenprijs voor jeugdliteratuur in het Nederlandse taalgebied. Ondertussen kreeg hij het goede nieuws dat hij niet alleen geselecteerd is voor de publieksprijs maar ook met negen anderen op de longlist staat voor de prijs van de jury.
Voor de publieksprijs kan iedereen zijn stem uitbrengen op zoutezoen.be/publieksprijs/. Daar vind je de vijf geselecteerde boeken met korte inhoud en een paar fragmenten. Aan de hand daarvan kan je dan je keuze maken voor een van de vijf inzendingen die weerhouden werden. Door deel te nemen aan de stemming kan je een weekend in Knokke winnen of een boekenpakket. Voor de auteur is aan de publieksprijs een geldsom verbonden van 2.500 euro.

Geen opmerkingen: