dinsdag 2 oktober 2012

Twaalfde en laatste wandelnetwerk eind oktober klaar

Twaalf wandelnetwerken: dat is de ambitie van Toerisme Provincie Antwerpen. Wandelnetwerk Kempense Netevallei sluit dit najaar de rij. De komende weken verschijnen de rechthoekige rood-witte bordjes met nummers in Lier, Berlaar, Nijlen, Heist-op-den-Berg, Herenthout en Hulshout. Op vrijdag 21 september 2012 werd het wandelnetwerk alvast officieel geopend.

Wandelnetwerk Kempense Netevallei is het twaalfde en laatste wandelnetwerk in de provincie Antwerpen. Het netwerk is eind oktober klaar. De wandelaar zal dan kunnen stappen langs 340 kilometer zorgvuldig uitgekozen wandelpaden in Lier, Berlaar, Nijlen, Heist-op-den-Berg, Herenthout en Hulshout. Met elkaar verbonden via knooppunten en bewegwijzerd met rechthoekige, rood-witte bordjes met nummers.
Het netwerk wordt een topper, voorspelt Bert Geboers, directeur Toerisme Provincie Antwerpen: “Tussen Lier en Hulshout kronkelt de Grote Nete zich in ontelbare bochten. De ene nog mooier dan de andere. Dit wandelnetwerk heeft een hoog Pallietergehalte: malse weiden, bloemrijke beemden, eeuwenoude hoeven, stemmige kerkweggetjes en karaktervolle herbergen. Het gedroomde decor voor een deugddoende wandeling.”

Apotheose wandeljaar
De komende weken wordt er druk bewegwijzerd in de zes betrokken gemeenten. Wandelaars kunnen op routedokter.be volgen waar de bordjes reeds geplaatst zijn. In Lier en Hulshout zijn alvast mooie wandellussen te maken.
De tijdelijke kaart van het wandelnetwerk Kempense Netevallei is tegen 4 euro verkrijgbaar bij de toeristische infokantoren van Lier, Berlaar, Nijlen, Heist-op-den-Berg, Herenthout en Hulshout; up-to-date informatie over het verloop van de bewegwijzering op routedokter.be. De definitieve kaart met inspiratieboekje is vanaf 22 oktober te koop voor 8 euro. Wie een tijdelijke kaart kocht en die inlevert, krijgt 4 euro korting.

Meer info over dit en de andere 11 wandelnetwerken in de provincie Antwerpen op antwerpsekempen.be en scheldeland.be.

Geen opmerkingen: