zaterdag 20 oktober 2012

Uilenberg opnieuw open

Herenthout is een boulevard rijker. Sinds vorig weekend is de Uilenberg immers opnieuw open.

Toch was niet iedereen tevreden. “Volgens een specialist zijn de werkzaamheden op de Uilenberg puur geklungel”, wist Jan Van Dyck (S.A.M.E.N.) nog op de gemeenteraad van september. “De gemeente gaf de klus uit handen, maar zal in de toekomst mogen opdraaien voor herstelwerkzaamheden.” Herverkozen burgemeester Roger Gabriëls (GBL) erkent de problemen, maar heeft het volste vertrouwen in de kwaliteit van de aanpassingen.
Ondertussen zijn ook de uitvoering van de weg- en rioleringswerken langs de Bouwelse Steenweg een stapje dichterbij gekomen. Op de gemeenteraad van augustus werden immers de lastvoorwaarden goedgekeurd. Het gemeentebestuur kan nu op zoek gaan naar een aannemer. Gabriëls hoopt alvast op minder zorgen dan bij de heraanleg van de Uilenberg.
De werken omvatten de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel en een nieuwe rijweg met bijhorende gescheiden fietspaden aan beide zijden van de weg. Concreet gaat het om het deel van de Bouwelse Steenweg vanaf het kruispunt met Mikhoeve en de Gelderstraat tot aan de grens met Bouwel. “Het gaat om een project dat we samen uitvoeren met Hidrorio”, aldus burgemeester Roger Gabriëls (GBL) uit. “Zij zorgen voor het luik riolering, de gemeente staat in voor de weg.”
Op de werkzaamheden langs de Bouwelse Steenweg kleeft een prijskaartje van 1,55 miljoen euro. De gemeente zal hiervoor een lening aangaan, maar krijgt van de provincie en de Vlaamse overheid ook een subsidie van ruim 500.000 euro voor de aanleg van de fietspaden.

Geen opmerkingen: