zondag 9 december 2012

Herenthout naar volgende ronde ‘Slimste Gemeente'

Zeven Kempense duo’s stoten samen met hun burgemeester door naar de volgende ronde in de zoektocht naar ‘De Slimste Gemeente van Vlaanderen’. Onder hen ook Huirtuiteneiren Sophie Dieltjens (33) en Steven Heylen (39).

Alle 308 Vlaamse gemeenten werden afgelopen zomer uitgenodigd om op zoek te gaan naar een straffe quizploeg. Maar liefst 253 gemeentes namen de uitdaging aan en deden mee aan een grote preselectie in Tour & Taxis Brussel. Van alle kanten van het land stroomden ze toe. Van De Panne tot Voeren en alles daartussen.
Een kleine rondvraag van Sven de Leijer leerde dat het ging om de allerbeste quizzers van het land. Winnaars van De Canvascrack, De pappenheimers, De I.Q.-kwis, Blokken, Waagstuk, de beruchte Superprestige ... Allemaal wachtten ze gespannen af tot Michiel Devlieger het teken gaf dat ze de enveloppe met quizvragen mochten openen. En toen begon het. Twee uur de tijd om negen reeksen vragen en drie fotorondes op te lossen. De concentratie spatte ervan af.
Presentator Michiel Devlieger: “De afgelopen week hebben we hier op de redactie met z’n allen vlijtig zitten verbeteren. En nadien de burgemeesters van de 81 beste gemeentes opnieuw gecontacteerd om nog eens te vragen of ze wel degelijk meedoen aan het tv-programma. En dat doen ze allemaal, waarvoor dank.”
Vincent Van Quickenborne, Wouter Beke, Renaat Landuyt en Bart De Wever zijn enkele van de vele ‘nieuwe’ burgemeesters die in het programma zullen zitten, maar ook oude getrouwen als Louis Tobback, Daniël Termont, Bart Somers en Leopold Lippens komen hun ploeg aanvoeren. Allemaal met hetzelfde doel: bewijzen dat zij ‘De Slimste Gemeente’ zijn. Burgemeester Roger Gabriëls (GBL) zal dus moeten opboksen tegen enkele zwaargewichten. Gelukkig kan hij rekenen op Steven en Sophie. De twee juristen vormen niet alleen een koppel, maar runnen samen ook een advocatenkantoor in de Langstraat. “We hadden niet verwacht dat we er zouden bij zijn”, zegt Steven dit weekend in Het Nieuwsblad. “Na de grote preselectie waren we er zeker van dat we heel wat fouten hadden gemaakt.”
Heylen neemt wel vaker deel aan een quiz, niet zelden met de Maxisten uit Herentals, een vrij bekend quizgroepje. Sophie heeft iets minder ervaring, maar weet toch behoorlijk haar streng te trekken. Onze burgervader is niet echt een quizfanaat maar belooft zijn vel zo duur mogelijk te verkopen. “Ik hoop dat ze het de burgemeesters niet te moeilijk gaan maken. Ik lees elke dag onder meer Het Nieuwsblad en ben dus wel mee met de actualiteit. Misschien is het verstandig om de volgende weken toch nog wat meer leesvoer door te nemen”, besluit Gabriëls.
Samen met Herenthout moeten ook Geel, Herentals, Kalmthout, Laakdal, Mol en Rijkevorsel de eer van de Kempen hoog houden in het verse Vier-programma. Vanaf maart 2013 op een scherm in uw buurt! (bronnen: Het Nieuwsblad & Vier)

Geen opmerkingen: