donderdag 17 januari 2013

KFC wint burenstrijd tegen Exc. Bouwel met 5-2

Onze rood-groenen hebben hun match van het jaar met succes afgerond. Ze wonnen thuis verdiend met 5-2 van de buren uit Bouwel.

De match begon nochtans desastreus voor de stoeters. Na 10 minuten stond het al 0-2 na twee doelpunten van Steven Nys. Het eerste doelpunt kwam er op assist van ex-Herenthout speler Tim Wagenmans, die de Herenthoutse defensie de bal ontfutselde en zijn ploegmaat een makkelijke goal aanbood. Het tweede doelpunt kwam er na een afgeweken schot op een rug van een thuisverdediger, dat zo over doelman Glen Geysen caprioleerde. KFC leek echter niet aangedaan en ging volop op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze kwam er op het kwartier, na mistasten van de Bouwelse goalie, via Ward Wouters (1-2). Herenthout zat duidelijk terug in de match en na 20 minuten hingen de bordjes opnieuw gelijk. Deze keer was het Filip Thijs, die de doelman verschalkte met een puik afstandsschot. Net voor rust maakte Ward Wouters er zelfs nog 3-2 van.
Na de koffie voerde Bouwel de druk op, maar echt grote kansen leverde dit niet op. Het was daarentegen Wouters, die de voorsprong verder uitdiepte met een knap afstandsschot dat naast doelman Anthonis via de paal binnenging. Even leek KFC het nog moeilijk te gaan krijgen, toen kapitein Stijn Van Leemputte van het veld moest met een tweede gele kaart. Bouwel kon van die numerieke meerderheid echter niet profiteren en slikte zelfs nog een vijfde doelpunt. Stef Van Dael kapte zich prima vrij en passte naar Jasper Janssens, die in de rechthoek werd gehaakt. Geen strafschop maar de bal kwam bij Stijn Luyten die met een hard schot Anthonis voor de vijfde keer vloerde.
Een knappe overwinning van onze jongens, die wel enkele gele kaarten pakten. Hierdoor zijn Le Blon, Willems, Luyten en Van Leemputte de volgende wedstrijd geschorst.