dinsdag 12 maart 2013

Betaalautomaat gestolen

Dieven zijn zondagnacht aan de haal gegaan met de betaalautomaat van een tankstation langs de Herentalse Steenweg. De daders gingen driest te werk: ze rukten het toestel in zijn geheel uit de bodem. Een week geleden gebeurde er een gelijkaardige diefstal bij een tankstation aan de Geelseweg in Olen.

Pomphouder Roger Verwimp geloofde maandagochtend zijn ogen niet. De automaat waar klanten hun tankbeurt met bankbiljetten kunnen betalen, was gewoon verdwenen. Dieven hadden het apparaat uit de grond gerukt en meegenomen.
“Het moet met een enorme kracht gebeurd zijn, want het toetsenbord en de ticketprinter waren door de klap naar de overkant geslingerd”, zegt hij in Gazet Van Antwerpen. “De bouten en de bodemplaat zijn nog heel, maar de constructie is verder helemaal uit elkaar gerukt.” Verwimp vermoedt dat de daders een kabel rond het apparaat hebben gebonden en het met een auto hebben losgetrokken.
Hoeveel geld er in de biljettenautomaat stak, kon de pomphouder niet zeggen. Normaal gezien haalt Verwimp het toestel eens per week leeg. Maar soms durft hij het wel eens vergeten. “Ook nu was het zeker een week geleden. Dan kom je toch al snel aan enkele duizenden euro’s. Maar daar moet je ook de waarde van het apparaat bij tellen, want dat alleen kost al gemakkelijk 15.000 euro.”

Geen opmerkingen: