woensdag 13 maart 2013

Bouwen en wonen

Het gemeentebestuur organiseert deze maand twee infoavonden rond het thema bouwen en wonen. Beide infoavonden zijn gratis.

De eerste infoavond ‘Energiezuinig bouwen en meegroeiwonen’ gaat door op dinsdag 19 maart in de gemeentelijke feestzaal. Tijdens deze avond krijg je een overzicht van de waaier aan premies en tegemoetkomingen waar jonge bouwers en verbouwers aanspraak op kunnen maken. Ook de samenaankoop (spouw)muurisolatie die IOK momenteel organiseert, staat in de kijker.
Huisvestingsambtenaar Karen Eeckels van het Loket Bouwen & Wonen: “We staan ook stil bij de principes van meegroeiwonen. Door een aantal eenvoudige ingrepen kan je in elke levensfase of bij verminderde mobiliteit comfortabel in je eigen woning blijven wonen.”
De tweede infoavond ‘Zorgwonen en woningaanpassing’ kan je bijwonen op dinsdag 26 maart in Huis Driane. “Met het ouder worden gaan bepaalde zaken moeizamer. Een aantal kleine aanpassingen aan je woning kunnen je leven vaak enorm vereenvoudigen”, weet Eeckels. Verder kom je ook alles te weten over zorgwonen of kangoeroewonen. “Deze vorm van wonen kan worden aangewend om je ouders of een gehandicapt familielid in je woning op te vangen. Een andere mogelijkheid is het in huis nemen van volwassen kleinkinderen, zodat de grootouders langer zelfstandig kunnen blijven wonen”, aldus nog Karen Eeckels.

Infoavond 1 >>> ‘Energiezuinig bouwen en meegroeiwonen’, met sprekers Paul Vanhoof (energiedeskundige van IOK) en Steven Vleugels (deskundige wonen van IOK)
Waar & wanneer >>> Gemeentelijke feestzaal, Bouwelse Steenweg 8, 2270 Herenthout, op 19 maart 2013 om 19 uur

Infoavond 2 >>> ‘Zorgwonen en woningaanpassing’, met spreker Steven Vleugels (deskundige wonen van IOK)
Waar & wanneer >>> Huis Driane, Molenstraat 56, 2270 Herenthout, op 26 maart 2013 om 19 uur

Meer weten? >>> Loket Bouwen & Wonen, T 014-50 78 43 of e-post

Geen opmerkingen: