zaterdag 16 maart 2013

Exit Van Rossem

Herenthout is na het vertrek van Jean-Pierre Van Rossem een bekende Vlaming armer. De politicus verhuisde onlangs naar Hoegaarden.

Van Rossem heeft er op het gelijkvloers van een pand in de Ernest Ourystraat het nieuwe studiecentrum en partijbureau van R.O.S.S.E.M. geïnstalleerd. De ex-beursgoeroe heeft zijn zweeppartij nieuw leven ingeblazen en is druk bezig met het verzamelen van fondsen. De bedoeling is om mee te doen met de federale verkiezingen van 2014. Momenteel hebben zich al 32 personen opgegeven voor de kieslijsten. Er ontbreken er nog 8 voor de Kamer en 17 voor de Vlaamse Raad, hoofdzakelijk vrouwen.
Maar Van Rossem had nog een andere reden om naar Hoegaarden te trekken. Neen, niet het witbier: Jean-Pierre wil gewoon dichter bij zijn nieuwe muze wonen! Van Rossem was onlangs lyrisch over haar op Facebook: “De nachtwaker over al mijn emoties is een zonnekind met de magische kracht van een heidense godin. Zij regelt de getijden van mijn voelen als de planeten die van de purperen zee. Haar schrijf ik op een dag naakt uit, en niet eens op gelijnd muziekpapier ...” Astemblieft!
Van Rossem smeerde de verhuis trouwens in het breed uit op de sociaalnetwerksite. Het leek wel een aflevering van het beruchte ‘Ten huize van ...’ met Joos Florquin. Onder meer 10.000 boeken moesten worden overgebracht. “Op het gelijkvloers werden de belangrijkste boeken in twaalf rekken gerangschikt: encyclopedieën, wereldgeschiedenis, Europese geschiedenis, aspecten van de internationale geschiedenis, geschiedenis van de Lage Landen (incl. Friesland); filosofie, sociologie; antropologie; polemologie; natuurkunde en milieukunde; marxistische economie, burgerlijke economie; econometrie; statistiek; wiskunde; geschiedenis van de wereldliteratuur, geschiedenis van de Nederlandse literatuur, geschiedenis van de Vlaamse letteren; een 250-tal literaire werken; reisgidsen en Ferrari-boeken.”
Partijsecretaresse en vriendin Nora Azdad stond in voor de inrichting. “Op de eerste verdieping werd mijn persoonlijk bureau ingericht, met in drie glazen etagères ook de mooiste stukken van mijn treincollectie, alles in schaal 1/22.5. Voorts zorgden Nora en Fadil (de vriend des huizes) voor de inrichting van mijn persoonlijk salon en slaapkamer. Voor het rangschikken van de boeken zorgden mijn jongste zoon Youri en zijn vriendin Marie.”
De inhuldiging van het nieuwe studiecentrum van R.O.S.S.E.M. is gepland voor 30 maart. Na afloop van het partijbureau is iedereen in de namiddag welkom voor een bezoekje.

Geen opmerkingen: