dinsdag 14 mei 2013

Beste en slechtste fietspad van Herenthout

Het Nieuwsblad en Radio 2 onderzochten de voorbije weken hoe het gesteld is met de kwaliteit en veiligheid van de fietspaden in Vlaanderen. Uit het rapport dat vandaag wordt gepubliceerd blijkt dat het beste fietspad van Herenthout aan de Langstraat ligt en het slechtste langs de Bouwelse Steenweg.

De ‘fietsboulevard’ langs de gewestweg van Retie naar Postel krijgt van de lezers van Het Nieuwsblad een uitmuntende score van 9 op 10. In het Fietspadenrapport 2013 wordt de Postelsebaan daarmee bekroond tot ‘beste fietspad van de Kempen.’ Ook de fietspaden langs de Lichtaartseweg in Herentals en de Steenweg op Mol in Turnhout behoren tot de beste van de regio.

Motivatie Langstraat: “Dit fietspad is niet perfect, maar toch het beste van de gemeente Herenthout volgens de fietsers die aangesproken werden. Het kruisen van fietsers vraagt nog aandacht. Er zijn voldoende oversteekplaatsen voorzien met zebrapaden. Opletten is wel een optie, want ook hier kan snel gereden worden.”

Motivatie Bouwelse Steenweg: “Fietspad stopt net wanneer je de bebouwde kom in gaat. Het fietspad op zich is ook niet meer in goede staat en de wagens rijden veel te snel vlak naast de fietsers.”

Bekijk hier een overzicht van alle genomineerde fietspaden in Herenthout op kaart.

Geen opmerkingen: