dinsdag 14 mei 2013

Overdracht ladderwagen

Onze gemeente heeft de ladderwagen van de gemeente Nijlen gekocht. Herenthout bracht met 130.000 euro het hoogste bod uit.

“De Nijlense ladderwagen is 15 jaar oud maar kan ons korps nog uitstekende diensten verlenen”, verdedigt burgemeester Roger Gabriëls (GBL) de aankoop. “Nu alle administratieve formaliteiten afgerond zijn, kan het voertuig officieel overgedragen worden aan brandweer Herenthout.”
De overdracht vindt vanavond plaats aan het Prinsenhof. Ter plaatse wordt een korte plechtigheid georganiseerd, waarna de brandweermannen van beide korpsen de kans krijgen om gezellig bij te praten. Ook burgemeester Gabriëls en zijn Nijlense collega Paul Verbeeck (CD&V) zullen aanwezig zijn. De muzikanten van brandweer Nijlen zorgen voor de livemuziek.
De ladderwagen wordt pas op 15 juni in dienst genomen, samen met twee andere voertuigen: een materiaalwagen en een personeel/commandowagen. “Ook dit zal gepaard gaan met de nodige feestelijkheden”, zegt brandweerman Martin Lieckens. “Drie wagens op hetzelfde moment inhuldigen is wel een unieke gebeurtenis!”

Geen opmerkingen: