dinsdag 14 mei 2013

Ondertussen in de bib

Dit voorjaar namen 101 kinderen van het 1e tot en met 6e leerjaar deel aan het leesproject in het kader van jeugdboekenweek 2013. De prijsuitreiking vindt morgen (woensdag) plaats.

Thema dit jaar was ‘Een zee van tijd’. De expo van de teken-, knutsel- en schrijfopdrachtjes van de deelnemende kinderen loopt in de bib van 15 mei tot en met zondag 23 juni. Bibliothecaris Joris Peeters nodigt iedereen uit om eens een kijkje te komen nemen en mee te doen aan de prijsvraag.
Sanne Vandecruys, Brent Van Tichelt, Emily Elst en Erinn Peeters hebben op zondag 21 april in Veerle-Laakdal, ‘met verve’ de Herenthoutse kleuren verdedigd tijdens de finale van de Regionale Bibquiz n.a.v. diezelfde Jeugdboekenweek. Hun ploegje ‘The Beats’ eindigde op een mooie 7e plaats.
Het wordt trouwens druk in de bib op woensdag 15 mei. ’s Namiddags wordt het leeslokaal namelijk ingepalmd door de mensen van Loket Kids & co. N.a.v. de Week van de Opvoeding 2013 zetten zij hun spelotheek met superleuke gezelschapsspelen voor kinderen van 1 tot 12 jaar in de kijker. De gezelschapsspelen kunnen gratis worden ontleend via de Dienst Opvoedingsondersteuning. Ouders kunnen bij hun ook terecht voor al hun vragen, pedagogische boeken en folders over opvoeding en ontwikkeling van kinderen.Geen opmerkingen: