donderdag 16 mei 2013

Judoka’s Mori No Otoko op de Special Olympics Nationele Spelen

De judoka’s van Mori No Otoko hebben op de Special Olympics Nationale Spelen verschillende medailles gewonnen. Nick Cuylaerts, Stefan Olyslaegers en Jennifer Vranckaerts pakten alle drie een gouden plak. Kristof ‘de Witte’ Surinx, Kristof Scheyltjens en Greet Geboes behaalden zilver. Sam Cappele won brons.

De Nationale Spelen worden elk jaar afwisselend in Vlaanderen, Brussel en Wallonië georganiseerd onder de bescherming van het Belgisch Olympisch Interfederaal Comité. De wedstrijden staan open voor elke atleet met een verstandelijke handicap, die regelmatig oefent in een aan zijn niveau aangepaste sport. “Zo helpen we mee aan hun fysieke en sociale ontplooiing en nog belangrijker: aan hun maatschappelijke integratie”, klinkt het.
Sporten met Special Olympics heeft een positieve invloed op het zelfvertrouwen; op en naast het sportterrein. “Al sportend leren personen met een verstandelijke handicap zich meten met anderen. Ze ervaren sportplezier en het voldane gevoel na een inspanning. De nieuwe vriendschappen nemen ze gewoon mee naar huis.” Special Olympics Belgium telt dan ook 12.000 enthousiaste actieve atleten.
Dit jaar werden de spelen gehouden in Gent, tijdens het verlengde Hemelvaartsweekend. Op donderdag 8 mei was er een grootse openingsceremonie op het historische Sint-Pietersplein.

Geen opmerkingen: