zaterdag 7 september 2013

Dr. Gasoline @ ’t Verschil

Het Herenthoutse rockgroepje Dr. Gasoline (***) beleefde vorige week zondag zijn vuurdoop tijdens het 21e verjaardagsfeestje van Jeugdhuis ’t Verschil. En het moet gezegd: Bert, Kaj, Wannes en Lars maakten indruk op het aanwezige publiek.

Dr. Gasoline laat zich beïnvloeden door The Datsuns, Danko Jones, Led Zeppelin, MC5, Sha la lee’s, El Guapo Stuntteam en The Hellacopters. Van de Zweedse garagerockers had het viertal met ‘Toys and Flavors’ ook een nummer in de setlist opgenomen. Al hadden ze de titel een beetje aangepast: ‘Toys and Flavors’ heette in hun versie ‘Boys in Blazers’. “Omdat we het nummer niet echt onder de knie kregen”, aldus een eerlijke Kaj Helsen. Wat ons betreft, zat het allemaal wel snor.
Met het openingsnummer zette Dr. Gasoline ons even op het verkeerde been, want de intro van ‘Hey Girl’ leek verdacht veel op ‘Hammerhead’ van A Brand. ‘Hey Girl’ is echter een song met een ongelooflijke drive en heeft alle allures om een plaatselijke hit te worden. Bert Caers toverde trouwens bangelijke gitaarsolo’s uit zijn masjien. En met Wannes Bouwen heeft de groep een eigen versie van Animal in de rangen.
Jammer genoeg was het optreden door gebrek aan meer eigen nummers veel te kort. Maar dit groepje heeft potentieel. Afspraak volgend jaar op Clamotte Rock en de Parkfeesten!

Setlist >>> Hey Girl // Walking Dead // Boys in Blazers // Dr. Gasoline // Black Clouds /// Hey Girl

Geen opmerkingen: