woensdag 4 september 2013

Herenthoutenaren beklimmen Galibier (en Télégraphe)

156 lopers liepen afgelopen weekend de Col du Galibier op voor het goede doel. Eén van hen was Herenthoutenaar Michel Van Hoof.

Climbing for Life beleefde zaterdagmiddag een ‘editie Grand Cru’. Onder een stralende zon fietsten en liepen een kleine 2.300 Vlamingen de Galibier op, onder hen ook 20 muco- en astmapatiënten. Ruben Van Gucht, vrt-journalist en peter van het evenement, liep als snelste van de lopers in 1 uur 50 minuten en 30 seconden naar boven.
Voor het eerst konden dit jaar ook lopers deelnemen aan Climbing for Life, een sportief evenement op de col de Galibier ten voordele van muco- en astmapatiënten. Ze liepen vanuit Valloire 18,1 kilometer naar de top van de Galibier. De tijd van Michelleke was lang niet slecht. Hij beklom de Galibier in 2 uur 16 minuten en 55 seconden, goed voor een 27ste plaats. Respect!
Drie dorpsgenoten legden het parkoers af met de fiets: Tom Beelen (1:47:32), Tom De Ceulaer (2:21:27) en Bram Van Den Schoor (4:29:00). De laatste twee deden er zelfs nog een schepje bovenop door ook de Télégraphe te beklimmen!
Na afloop bouwden de deelnemers een feestje in het dorpje Valloire. De organisatie liet weten dat de vierde editie van Climbing for Life volgend jaar naar de Tourmalet in de Pyreneeën trekt.

Geen opmerkingen: