woensdag 4 december 2013

Collectiedag WOI

In het kader van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog organiseert Erfgoedcel Kempens Karakter samen met de provincie Antwerpen een tweede Collectiedag, ditmaal in Kasteel Le Paige in Herentals. “Onze eerste Collectiedag in Lier was alvast een groot succes”, bevestigt Jeroen Janssens van Kempens Karakter.

Mensen kunnen op zaterdag 14 december 2013 tussen 10 en 17 uur langskomen met hun verhalen, voorwerpen, foto’s of documenten over de Eerste Wereldoorlog. Onder begeleiding van enkele experten worden de verhalen geregistreerd en het materiaal gedigitaliseerd en gefotografeerd. “Alles zal ter plaatse gebeuren, zodat de deelnemers hun materiaal meteen terug mee naar huis kunnen nemen. We zorgen ook voor een randprogramma, zodat eventuele wachttijden op een aangename manier kunnen ingevuld worden”, zegt Janssens.
Het ingezamelde materiaal wordt opgeslagen en bewaard in de centrale databank van Europeana 1914-1918 én in de Erfgoedbank Kempens Karakter. Uiteraard wordt dit materiaal de komende maanden en jaren ook ter beschikking gesteld voor lokale en regionale projecten. “In Herentals koppelen we bovendien een ‘Schatten op Zolder’ aan de Collectiedag. Mensen kunnen die dag dus ook foto’s, voorwerpen en documenten die niet gelinkt zijn aan de Eerste Wereldoorlog meebrengen”, aldus nog Jeroen Janssens.

Geen opmerkingen: