zaterdag 14 december 2013

Prins Filip

Peer Stoet stelt vandaag in de gemeentelijke feestzaal prins Filip I aan. Filip Put is Prins Carnaval en zijn nar is Bart Moreels. De carnavalsgilde viert de aanstelling met een feestelijk bal in Ter Voncke.

Filip Put werd in oktober verkozen tot 65ste prins. Filip is veertig jaar, werkt bij Van Hool en heeft twee zoontjes: Fil (7) en Obe (8). Filip is de zoon van Willy Put en juffrouw Celestine Dom. Filip doet al meer dan 20 jaar mee met stoetgroep G.Z.N., waar ook zijn nar Bart Moreels vandaan komt.
Ondertussen heeft de stoet met Gunter Nevelsteen (keizer Gunter I) een nieuwe voorzitter. Gunter, die prins was in 1986, vervangt oud-voorzitter Frank Brochoven. Met Rudy Dieltjens (prins Rudolf I) en gewezen schepen van cultuur Stijn Raeymaekers is er ook een nieuw secretarisduo aangetreden.
Stipt om 11.11 uur opende Peer Stoet op 11 november laatstleden het carnavalsseizoen met de aanstelling van een verse keizer. Francis ‘Cis Daar’ Horemans was prins in 1989 en nam sindsdien onafgebroken deel aan de stoet.

Geen opmerkingen: