zaterdag 18 januari 2014

Huldiging sportlaureaten en kampioenen

Gisteren werden in ’t Kapelleke de Herenthoutse sportlaureaten en kampioenen van 2013 gevierd. Voetballer Stijn Van Leemputte werd sportman van het jaar. Bij de vrouwen werd de trofee gedeeld door wielrenster Liesbet De Vocht en atlete An Verlinden.

Clubicoon Stijn Van Leemputte haalde het in de categorie sportman van het jaar. Stijn begon zijn voetballoopbaan in juli 1990 en doorliep bij KFC alle jeugdreeksen. Sinds zijn zestiende speelt hij in het eerste elftal. Op 6 oktober rondde Stijn als kapitein de kaap van 300 competitiewedstrijden.
Liesbet De Vocht heeft vier nationale titels in het tijdrijden op haar palmares staan. In La-Roche-en-Ardenne behaalde ze in juni van dit jaar haar tweede Belgische titel op de weg. Het afgelopen jaar kon De Vocht al tien keer zegevieren. De Vocht moest haar trofee delen met An Verlinden. De kinesiste werd het afgelopen jaar zowel Belgisch als provinciaal kampioen op de 4x100 meter.
File Geerts werd jeugsportman van het jaar. De 10-jarige kickbokser werd het afgelopen jaar o.a. vicewereldkampioen in Kreta. Atlete Elise Helsen zag haar twee gouden medailles op het PK kogelstoten (in- en outdoor) verzilverd met de titel van jeugdsportvrouw.
KFC Herenthout won met de gewestelijke U13 ook de titel van jeugdsportploeg van het jaar. Onder leiding van het trainersduo Kenny en Gust Clé werd de miniemenploeg vorig seizoen vicekampioen in zijn reeks, op één schamel puntje van de titel. Op de voorlaatste speeldag gingen onze jongens wel met 1-7 winnen op het veld van kampioen Herselt. In 22 wedstrijden werd er maar liefst 144 keer gescoord en kreeg men slechts 27 tegendoelpunten binnen.
Dirk Van den Broeck tenslotte werd beloond met de trofee voor sportverdienste. Van Den Broeck is sinds 1975 — het jaartje Nijlen zien we graag door de vingers — onafgebroken lid van VC Herenthout, eerst als speler, later als trainer. “We kunnen gerust stellen dat tussen 1980 en 2013 zowat elk lid van VC wel training heeft gekregen van Dirk”, aldus voorzitter Steven Segerink.
Bovenop de uitreiking van deze trofeeën werden er nog eens 60 kampioenen gehuldigd. Zij ontvingen een beker voor de prestaties die zij het afgelopen seizoen behaalden.
Tussen de huldigingen door zorgden de volleybalspeeltuin van VC Herenthout, de duiveltjes van KFC Herenthout, de ropeskippers van Turnkring ‘Blijf Jong’, Danscentrum Muses in Motion, Judoclub Herenthout en handboogclub De Eendracht Herenthout voor enkele gesmaakte demonstraties. Vooral de boogschutters van DEH ontlokten de toeschouwers heel wat ooohhh’s en aaahhh’s. Brandende kaarsen doven met pijl en boog of een Robin Hoodje — een pijl die een andere pijl doormidden klieft — uit je mouw schudden, zijn dan ook geen sinecure.

Jeugdsportploeg
1. Gewestelijke U13 miniemen KFC Herenthout (voetbal)

Jeugdsportvrouw
1. Elise Helsen (atletiek)
2. Lien Meeuwssen (judo)

Jeugdsportman
1. Fille Geerts (kickboksen)

Sportploeg
1. Ruiter en Ponyclub St.-Paulus
2. Heren 1 Volleybalclub Herenthout
3. AGD (Artistieke Gymnastiek Dames) Turnkring Blijf Jong

Sportvrouw
1. Liesbet De Vocht (wielrennen) en An Verlinden (atletiek)

Sportman
1. Stijn Van Leemputte (voetbal)
2. Steven Mariën (ruitersport)
3. Frankie Leus (atletiek)

Trofee voor Sportverdienste: Dirk Van Den Broeck (volleybal)

Geen opmerkingen: