maandag 13 januari 2014

Ontslagen bij MMS?

Bij Multi Media Services aan Moerbroek verdwijnen mogelijk 20 tot 30 van de 122 banen. Een en ander werd vorige week bekendgemaakt tijdens een bijzondere ondernemingsraad.

“Het bedrijf kreeg van de rechtbank van koophandel in Turnhout net voor de jaarwisseling bescherming tegen de schuldeisers via de wet op de continuïteit van de ondernemingen (WCO)”, zei Mario Lenaerts van het ACV afgelopen weekend in Het Nieuwsblad. De directie moet nu een herstelplan uitgewerken om voor te leggen aan de handelsrechtbank. “Het mogelijk terugschakelen van de tewerkstelling is een van de pistes die daarbij wordt onderzocht”, aldus Lenaerts.
MMS is in België een grote speler in de verkoop van cd’s, dvd’s en games. De onderneming kwam in moeilijkheden door de terugvallende verkoop en een algemene malaise in de sector, een situatie waarbij de kredietverstrekkers zich bovendien strenger gingen opstellen. Ook het recente faillissement van Free Record Shop maakte de situatie er niet eenvoudiger op.
Momenteel wordt er nog normaal gewerkt bij MMS. De bescherming die de onderneming heeft gekregen tegen de schuldeisers loopt in principe tot half maart.

Geen opmerkingen: