donderdag 3 juli 2014

Multi Media Services failliet verklaard

De rechtbank van koophandel in Turnhout heeft gisteren de firma Multi Media Services op Moerbroek failliet verklaard. De directie legde zelf de boeken neer.

Het bedrijf verdeelde multimediaproducten zoals dvd’s en games bij grote bedrijven als Carrefour, Delhaize en Makro. Ook het intussen failliete Free Record Shop was klant.
Multi Media Services bevond zich al een tijdje in slechte financiële papieren. In december 2013 kreeg de firma nog bescherming tegen schuldeisers via een WCO (Wet betreffende de continuïteit van de ondernemingen). Op het moment dat de WCO werd toegekend, werkten er 122 werknemers in het bedrijf. Zij dreigen hun job te verliezen, tenzij de curatoren een overnemer vinden.
“De gesprekken zijn in de afgelopen maanden zonder resultaat beëindigd. Vandaar dat de werkgever de boeken heeft neergelegd”, zegt ACV-secretaris Mario Lenaerts. “We hopen dat de kandidaat waarmee gesprekken voor de faling bezig waren ook nu geïnteresseerd is voor een doorstart, met een gedeeltelijk behoud van de tewerkstelling.”

LONEN UITBETAALD TOT EIND MEI
Naar verluidt waren tot en met einde mei alle lonen betaald. “Voor juni is dat nog niet duidelijk, al is de inschatting dat de werkgever redelijk correct heeft gehandeld. Eind volgende week worden de schuldvorderingen opgemaakt”, aldus nog Lenaerts. (Belga)

Geen opmerkingen: