zaterdag 30 augustus 2014

Fietsplezier met De Schakel

Het merendeel van de Kempense gemeenten organiseert zondag opnieuw het fietsevenement De Schakel. Herenthout is daar niet meer bij. Bovendien is er voor het eerst ook geen opsplitsing meer tussen Schakel-Zuid en Schakel-Noord.

Voor alle duidelijkheid: het evenement heeft niets met deze blogstek te maken. De Schakel is een ‘aaneenschakeling’ van fietsroutes. Deelnemers kunnen kiezen uit 35 startplaatsen of ‘hutten’. Deze hutten hebben een naam gekregen die iets te maken heeft met het verleden van de gemeente waar die zich in bevindt. Vanuit elke hut kan men tien tot dertig uitgewerkte fietstochten kiezen.
Jarenlang is er een opsplitsing gemaakt tussen Schakel-Zuid en Schakel-Noord. Vanaf dit jaar is er één grote Schakel. “Na de jubileumuitgave van vorig jaar, toen Schakel-Zuid 25 kaarsjes mocht uitblazen en Schakel-Noord 15, hebben een aantal gemeenten van Schakel-Zuid besloten om in schoonheid te eindigen”, klinkt het bij de organisatie. “Op de vraag van Schakel-Noord of er gemeenten van Zuid geïnteresseerd waren om samen te werken, hebben zeven gemeenten positief gereageerd. Het gaat om Retie, Dessel, Mol, Balen, Meerhout, Laakdal en Vorselaar. Ze vinden het fietsevenement te waardevol om er mee te stoppen.”

Deelnemen aan De Schakel kost 4 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen tot twaalf jaar. Daarvoor krijg je een hele dag fietsplezier, een appel én een wafel. Alle deelnemers zijn ook verzekerd. Vertrekken kan vanaf 8 uur tot 14 uur. Dichtstbijzijnde startplaats in onze regio is Vorselaar. Een volledig overzicht van de startplaatsen vind je op schakel.be/startencontrole.htm.

Geen opmerkingen: