vrijdag 24 oktober 2014

Plantencentrum Peeters-Vervoort wordt Outside

Op de lauweren rusten of er als ondernemer nog één keer tegenaan gaan? Nick Dams (57) uit Kasterlee en Paul Peeters (60) uit Herenthout kozen voor het tweede. Ze bouwen in Herenthout een nieuw plantencentrum uit, een investering van 2 miljoen euro.

“Waar begin jij nog aan?”, hoorde Nick Dams al wel een paar maal. De voormalige eigenaar van een parketfabriek had zich uit zaken teruggetrokken. Toen hij hoorde dat Paul Peeters zinnens was zijn zaak van tuinaanleg en -onderhoud te verkopen, was de ondernemer in Dams meteen geïnteresseerd. “Ik had niet aan gelijk wie verkocht, maar met Nick klikte het direct”, zegt Peeters wiens kinderen geen interesse toonden om de zaak over te nemen.
Met Dams aan het roer en Peeters in dienst als adviseur, worden op de huidige site langs de Nijlense Steenweg grootse plannen gesmeed. “Op 1 december sluiten we voor drie maanden”, zegt Peeters. “Op 2 december zetten we de bulldozer tegen alles was hier staat. We willen op 21 maart 2015 openen op ons terrein van 4,5 ha met een nieuwe look én naam: Outside. Op termijn hoopt het bedrijf huidige personeelsbestand van 22 te verdubbelen.”
De twee ondernemers hebben een duidelijke visie. “Tuinen worden kleiner, onderhoudsvriendelijker en ecologischer. Onze planten komen dus bij voorkeur van lokale kwekers om zo transportvervuiling te verkleinen. Later willen we ook met elektrische auto’s naar onze klanten rijden.”

Vanaf zaterdag 25 oktober tot en met zondag 16 november is er aan de Nijlense Steenweg 262 een totale uitverkoop.

Geen opmerkingen: