maandag 20 oktober 2014

Vrienden van ’t Klavertje vieren zilveren jubileum

Al 25 jaar lang trekken de Vrienden van ’t Klavertje onder leiding van Josée Liekens (72) in oktober voor een weekeind naar Waldhotel Machtemesmühle in het Duitse Preischeid. “Zoveel loyaliteit verdient een dikke proficiat”, dachten de uitbaters van de zaak.

Het verhaal begon in 1989 op een vergadering van de Vriendenkring van Basisschool ’t Klavertje, met het voorstel om er met z’n allen gezellig een weekend op uit te trekken. Aangezien Josée en Louis Verschueren al tien jaar trouwe kampeerders waren op de Mülhe, was de bestemming snel gekozen. “Mooie natuur, gezellig hotel en lekker eten. Ik dacht bij mezelf: dat kan niet mis gaan, en stelde voor om hier naar toe te gaan”, vertelt Josée Liekens, die meteen tot organisator werd gebombardeerd. “Wij werden door Herr Wollwert Sr. en zijn vrouw steeds goed ontvangen en door de altijd vriendelijke en lieve Lotti in de watten gelegd. Aan lekker eten en drinken ontbrak het niet. En daarom zijn we ieder jaar teruggekomen.”
Echtgenoot Louis kende alle wandelwegen en loodste de wandelaars tot en met 2011 veilig door het Eifelgebergte. “In 2012 hebben Aloïs en Louis ons verlaten. Nu is Ralf Wollwert Jr. in de voetsporen van zijn vader getreden en Rigo (Steylaerts) in die van zijn schoonvader. En hopelijk kunnen wij nog lang terugkomen!”
De 40-koppige bende werd door de familie Wollwert vergast op een heerlijk wildmenu. Josée, ook de drijvende kracht achter Atelier Matsijs, werd bedankt met bloemen en een mand streekproducten uit de regio.


De Vrienden van ’t Klavertje, geflankeerd door voorzitter Josef Freichels van de vakantieregio Arzfeld, burgemeester Martin Klaesges en de familie Wollwert. (Foto: volksfreund.de)

Geen opmerkingen: